Під час бюджетної комісії ОДА запропонувала депутатам, порушуючи відповідні нормативні документи, погодити виділення коштів з державного бюджету на співфінансування проектів, що фінансуються з державного бюджету (ДФРР). Про це на своїй сторінці в мережі Михайло Імберовський.

Читайте також: Голова Волинської ОДА не знає, звідки взялися тітушки у Воротнівському заказнику

"Коли на Волинь був призначений губернатором Олександр Савченко, була надія, що спільними зусиллями вдасться напрацювати план дій, сформувати єдину систему координат, але сьогодні я ще раз переконався, що ми рухаємось у паралельних площинах... І прикладів цьому є багато: чи це програма співфінансування купівлі житла дітям сиротам, де обласний бюджет забезпечив співфінансування 50%, чи визначення переліку доріг, які потрібно ремонтувати, чи сьогоднішня бюджетна комісія, а точніше співпраця по проектах державного фонду регіонального розвитку (ДФРР)", – йдеться у дописі.

Під час засідання депутати запропонували розподілити стабілізаційну дотацію з держбюджету у розмірі 10 000 000 грн так:

– в сумі 3 465 000 грн ратнівському районному бюджету на придбання томографа районній лікарні;

– в сумі 1 800 000 грн Городищенській ОТГ на закупівлю пожежної машини, пише ІА "Волинські новини".

"Якщо обласна державна адміністрація вчергове збиралась зламати депутатів через коліно, шантажуючи, що невикористані гроші по ДФРР повернуться до держбюджету, то це у них не вийшло. Відповідно до "Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку", затвердженого Кабміном постановою від 18 березня 2015 р. № 196 на проекти, що фінансуються з ДФРР має бути передбачене співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків! Невже цього не знали в ОДА на початку року? Впевнений – знали. То чому ж тоді у Ратнівському районному та Городищенському сільському бюджетах не передбачили співфінансування?

Читайте також: Влада області поливає брудом опозиційного волинського політика

Можливо на місця ця вимога не була доведена? Якщо в місцевих бюджетах не вистачало коштів, то чому ОДА не ставила це питання протягом року, а тихенько хотіла протягнути це зараз своїм розпорядженням, не виносячи на сесію обласної ради?

Чому до цього часу не скликана регіональна комісія по визначенню проектів ДФРР 2019 року, про що я зробив відповідний запит до губернатора на останній сесії? Знову місцеві бюджети будуть затверджені, а в них не передбачені кошти на співфінансування проектів по ДФРР у 2019 році, бо на місцях ті ж голови ОТГ, районів, не знають чи будуть включені в число переможців їхні проекти?" – пише Михайло Імберовський.

З його слів, складається враження, що керівники ОДА призначені президентом не для вирішення нагальних проблем Волині, а для забезпечення необхідного результату на президентських виборах 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter