Вакцинація від коронавірусу протипоказана тим, хто на момент щеплення хворіє на COVID-19 або будь-яку іншу хворобу в гострій фазі чи нещодавно переніс недугу. Загалом робити будь-яке щеплення не рекомендується за наявності гострої інфекції.

Читайте також: Волинь очікує на прибуття вакцини від коронавірусу

Про це сказав лікар-імунолог, кандидат біологічних наук Борис Донськой в ефірі "Україна 24". 

Фахівець пояснив, що за наявності хвороби є ризик виникнення реакцій організму, які пацієнт буде пов'язувати із результатом вакцинації. Але це не так, тому, з його слів, під час гострого перебігу захворювання ліпше відтермінувати вакцинацію до повного одужання.

Читайте також: Названо дві категорії людей, яким протипоказано вакцинацію від коронавірусу

"Це універсальне протипоказання для будь-якого щеплення – не можна його робити в гострому стані будь-якої інфекції. Ми не знаємо, чи щеплення погіршить стан. Але проблема не в цьому, а в тому, що всі подальші погані наслідки ви спишете не на те, що у вас була хвороба, а на те, що вам зробили щеплення. Таким чином просто буде дві невідомі, тому краще не робити (щеплення – ред.), щоб точно знати, що всі ваші симптоми – це ваша хвороба", – пояснив Борис Донськой. 

Крім того, він не радить робити щеплення тим, хто має алергічні реакцію на певні компоненти препарату, особливо на поліетиленгліколь. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook