Уряд проведе індексацію і підвищить пенсії в Україні вже у вересні. Про це повідомила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook.

Читайте також: Волиняни масово вимагають компенсувати кошти за "чорнобильське харчування"

"В середньому, від індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс", – сказано у повідомленні.  Наголошується, що щороку пенсія зростатиме для всіх.

"Президент Володимир Зеленський, урядова команда та депутатський корпус розробили стратегію зростання пенсій. Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат – уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 гривень", – сказано  у повідомленні.

Також зазначається, що додаткове підвищення здійснюватиметься у декілька етапів. "Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації їхні пенсії у середньому зростуть щонайменше на 700 грн/міс, далі – від 78, ще через рік – від 75, а потім – 70 років", – повідомили в Кабміні. 

Читайте також: В Україні можуть ліквідувати Пенсійний фонд

У Мінсоцполітики додали, що якщо Парламент підтримає законопроект №2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати допомогу на догляд.

 "Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн", – зазначається у повідомленні.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook