Всенародне опитування, ініційоване президентом України Володимиром Зеленським, проходить біля 55% виборчих дільниць по всій Україні, а майже на половині дільниць волонтери, які його проводять, не працюють, повідомила Громадська мережа ОПОРА.

Читайте також: Скільки лучан проголосувало на місцевих виборах станом на 13-ту годину

"Громадянська мережа "Опора" досліджувала, у якої кількості дільниць присутні інтерв'юери, які проводять опитування від президента. Станом на цю годину на близько 55% дільниць вони є, 45% – ні. Похибка національного дослідження – 4%", – написала Айвазовська у Facebook у неділю вдень.

При цьому, за словами голови правління Громадянської мережі "Опора" Ольги Айвазовської, на півдні країни охоплення дільниць волонтерами набагато і набагато нижче – на заході, пише interfax.

"Найбільша кількість дільниць вкрита на півдні – 78,65%, найменше на заході – 37,81%, центр – 55,79%, схід – 56,87%", – написала Айвазовська.

Як повідомлялося, 13 жовтня президент Зеленський оголосив про проведення в Україні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань: чи треба запроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах; чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони; чи підтримують вони скорочення чисельного складу Верховної Ради із 450 до 300 народних депутатів, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Читайте також: У Луцьку біля виборчої дільниці проводять опитування від Зеленського

Як і заплановано, опитування проводять біля дільниць, на яких проходять місцеві вибори, волонтери, з якими укладаються цивільно-правові угоди підряду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook