Слідчі ТУ ДБР у місті Львові повідомили про підозру головному державному інспектору-кінологу одного з відділів управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС.

Читайте також: Волинський митник здешевлював автівки, котрі в'їжджали в Україну

 Про це інформує пресслужба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний держінспектор, при здійсненні митного контролю і митного оформлення, відпустив водія транспортного засобу, хоча достовірно знав, що він протиправно переміщує брендовий одяг на загальну суму 2 578 894 грн під виглядом "секондхенду".

Посадовець незаконно звільнив останнього від митного контролю, через що держава недоотримала митних платежів на суму 1 234 220, 33 грн.

Читайте також: Через "Ягодин" до України намагалися провезти контрабандний товар на понад 400 тисяч гривень

Таким чином, митник підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР у місті Львові. Процесуальне керівництво – Волинська обласна прокуратура. Оперативний супровід – УСБУ в Волинській області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook