Керівництво та співробітники телеканалу "Інтер", який звинувачують у проросійській позиції, отримали нагороди від Російської церкви в Україні за "працю на ниві духовного просвітництва".

Читайте також: Телеканал "Інтер" отримав престижну нагороду в Росії

Ордени преподобного Нестора Літописця І ступеня, медалі святого рівноапостольного князя Володимира та грамоти предстоятеля Російської церкви в Україні їм вручили 6 грудня у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє прес-служба Російської церкви.

Церемонію нагородження очолив намісник Києво-Печерської лаври митрополит вишгородський і чорнобильський Павло.

Він передав вітання керівництву й співробітникам телеканалу "Інтер" від блаженнішого митрополита Онуфрія.

"Ви словом проповіді можете наставити людей на шлях, який веде до Бога. Сьогодні телебачення є практично рівноапостольним служінням, і від вас залежить безпосередньо, яку інформацію отримують люди. І коли ви приносите в серця людей мир і спокій, то це є тим засобом, який гасить полум'я ненависті та ворожнечі", - сказав владика.

Читайте також: У кількох містах України проходять обшуки в будівлях єпархії УПЦ МП

Він нагадав, що щосуботи о 8:30 в ефірі "Інтера" виходить звернення блаженнішого митрополита київського й усієї України Онуфрія до вірян – "Слово предстоятеля".

У День хрещення Русі "Інтер" щороку транслює молебень із Володимирської гірки, Велику хресну ходу та Божественну літургію з Києво-Печерської Лаври, на Різдво й Великдень — урочисті богослужіння та сходження Благодатного вогню в Єрусалимі, а також показує інтерв'ю з церковниками.

Цьогоріч телеканал "Інтер" підготував документальний проект "Києво-Печерська Лавра. Фотографія тисячоліття" і представив документальний фільм "Від Різдва до Хрещення", знятий на Святій Землі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter