19 грудня парламент ухвалив постанову № 7364 «Про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів». Документ підготували представники різних фракцій за участі народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич.


За словами парламентаря, цьогоріч нагородами відзначили найталановитіших освітян, чиї кандидатури були подані з усіх областей України.
«Майже всі подані кандидатури справді заслуговують на таке визнання, адже мають значні напрацювання на педагогічній ниві, серйозний досвід роботи та суспільне визнання. Та мені шкода, що це одиничні випадки», – зауважила представниця УКРОПу.


На думку нардепа, держава має відзначати й заохочувати значно більшу кількість працівників освітньої галузі. Йдеться, зокрема, про тих педагогів, які сьогодні змушені працювати у вкрай складних умовах.


«Я маю на увазі як міських вчителів, які працюють у переповнених класах та зі складними дітьми, так і освітян, які викладають у селах та змушені долати кілометри розбитими дорогами, щоб дістатися на роботу», – підкреслила Ірина Констанкевич.
Також 19 грудня парламент ухвалив постанову № 6752 «Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2016 рік» та проект постанови № 6753 «Про призначення у 2017 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих вчених».
Ірина Констанкевич повідомила, що представники УКРОПу зареєстрували у Верховній Раді проект постанови, якою пропонується збільшити розмір премій для талановитої молоді.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook