Вчора у стінах Верховної ради відбувся брифінг народного депутата Ірини Констанкевич та представників Прилісненської об’єднаної громади з приводу тиску та нещодавніх протиправних обшуків маневицькою прокуратурою новоствореної громади.

Читайте також: "Я особисто буду просити звільнення Линдюка" - Палиця

"Місцева прокуратура та держадміністрація роблять усе для того, щоб внутрішні економічні чинники життєдіяльності Прилісненської ОТГ не працювали. Власне, саме цим вони дестабілізують роботу ОТГ та прирікають її на безперспективність", - наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп закликала Генерального прокурора дати оцінку незаконним діям його підлеглих на Волині.

Своєю чергою, голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко розповів, що як тільки об’єднана територіальна громада надала дозвіл на проведення геологічної розвідки КП "Волиньприродресурс" відразу ж розпочалися несанкціоновані обшуки без жодного судового рішення, в результаті яких вилучені оригінали документів.

"Коли ж суд не дав дозволу на такі протиправні дії прокуратури вони змушені були повернути пакет документів", - розповів Ігор Терещенко.

Також голова Прилісненської об’єднаної територіальної громади заявив про тиск з боку екс-губернатора Володимира Гунчика та голови Маневицької РДА Андрія Линдюка.

Нагадаємо, що нещодавно у сільській раді Прилісного представники прокуратури Маневицького району спільно з поліцією провели обшук, під час якого вилучили оригінали документів. До слова, санкцій суду, необхідних для проведення таких дій, вони не пред’явили.

Вчора під час сесії Волинської обласної ради депутати вимагали в прокурора Максима Киричука покарати своїх підлеглих за протизаконні дії, однак прокурор Волині заявив, що нічого протиправного в діях маневицької прокуратури не бачить.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter