У понеділок, 13 травня, на Погоджувальній раді фракцій Верховної Ради спікер парламенту Андрій Парубій, незважаючи на судову заборону, надав слово представнику президента Ірині Луценко, повідомляє Страна.ua.

Читайте також: Парубій порушив закон, надавши слово Ірині Луценко – вирок суду

Відзначимо, що раніше Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії спікера Верховної Ради Андрія Парубія з надання представнику президента Ірині Луценко слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп. Відповідно до закону України "Про Регламент Верховної Ради України" не передбачено надання на засіданнях Погоджувальної ради слова для виступу представникові президента України.

Читайте також: Елітні бренди і відсутність макіяжу: Ірина Луценко вразила мережу зовнішнім виглядом

Андрій Парубій заявив, що на сьогоднішній день вже подано апеляцію на рішення суду про заборону Ірині Луценко виступати на Погоджувальній раді. Хоча він як голова парламенту має знати норми регламенту і чітко дотримуватись їх.

Додамо, що 13 травня на Погоджувальній раді обговорюється інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського. Також передбачається, що на цьому тижні парламент розблокує підписання закону про державну мову.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook