Прокуратура публічно виправдовується за те, що посадила на 5 років чоловіка, який заніс їхньому колезі майже 4 тисячі доларів хабара.

Читайте також: На Волині судять начальника районного відділу поліції за отримання хабаря (відео)

Цю цікаву історію вже розповідали у сюжетах ТРК Аверс. Увагу вона привертає тим, що за хабар судять не чиновника, а звичайну людину, яка навіть не вимагала ніяких коштів, а навпаки.

Історія така: у волинянина знайшли 30 кілограм бурштину, вилучили. Підсудний стверджує, що згодом працівник УЗЕ запропонував йому за винагороду обміняти вилучений камінь на бурштин меншої вартості. Така процедура коштувала 3800 доларів США.

Щоб обмінятися чоловікові сказали взяти камінь на обмін, та швейну машинку. Швейна машинка для того, щоб зашити запломбований мішок. З цими усіма атрибутами чоловік пішов до кабінету прокурора, що пішло не так − не знаємо, але несподівано нагрянули співробітники управління по боротьбі з економічними злочинами.

Але на хабарі взяли не прокурора, а чоловіка, який заніс цей хабар. Чоловіку присудили 5 років позбавлення волі. Підсудний подав апеляцію, але і тут судді не побачили нічого дивного у цій справі і погодилися, що за хабарі треба садити саме тих, хто їх носить, щоб не спокушали.

А якже ті, хто їх бере? Яку статистику надасть прокуратура по хабарних справах серед правоохоронців? І чи хоч одного, з тих кого зловили на хабарі посадили?

Читайте також: Волинянин перевозив у своєму автомобілі бурштину на понад півтора мільйона гривень (фото)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter