Сергій Григоренко, екс-заступник мера Луцька Миколи Романюка, після скандального відходу з посади не може себе знайти. "Нечиста" діяльність серйозно зіпсувала репутацію колишнього депутата, а через відсутність рейтингового кандидата у "Континіуму" тяжко повернутися до "корита". Однак, бажаючи знову працевлаштуватись у міськраді та повернути колишній вплив, горе-заступник готовий на все. Саме тому, Григоренко став одним із трійки невдах-експертів безглуздої організації "Волинський центр розвитку урядування". Цей проект, який не викликав ніякого інтересу у громадськості, створений Степаном Івахівом для дестабілізації політичної ситуації у Луцьку. Що собою являє і який шлях подолав Григоренко від впливого діяча до нікому непотрібного псевдоексперта ми розповімо нижче.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

У 2006 році Сергій Григоренко став депутатом Луцької міської ради від ВО  "Батьківщина". Він з колегами по фракції представляв інтереси виключеного з партії О. Вікторова, який був засуджений за вимагання хабара на посаді директора комунального підприємства.

Згодом Сергій Григоренко почав працювати на голову земельної комісії Нікітюка В. Схема роботи була простою: голова комісії домовлявся про "вирішення" земельного питання, напередодні сесії Григренко видавав алгоритм голосування – питання проходило на фракції та сесії міської ради, а після сесії Григоренко розвозив гроші за "депутатську діяльність". 

Таким чином чергова сесія міської ради збагачувала окремих депутатів на 200-300 доларів, а самого Григоренка на 2-3 тис. доларів.

Згодом народний обранець оглядати дальні вулиці Луцька і відзначати вільні на його погляд місця. В результаті Григоренко оформляв через сесію цілий ряд земельних ділянок на інвалідів (відповідно до чинного законодавства інвалідам можуть надавати першочергово земельні ділянки), а потім ці ділянки виставлялись на продаж за реальну ціну.

Читайте також: Григоренко міг би стати автором книги "Як обдирати підприємців і бюджет міста", – Ткачук

Одним з найбільш корупційних питань, яке вдалось провести Григоренку – оформлення на свого помічника-консультанта Олександра Жаловагу земельної ділянки 0,27 га для будівництва торгово-офісного центру на пр. Соборності, 34.

Логічним продовженням співпраці Нікітюка-Григоренка стало обрання його головою Луцької міської партійної організації "Батьківщина".

Завдяки шахрайським оборуткам з землею Григоренко розбагатів і став впливовою  особою. Він дозволив собі озвучити тодішньому меру міста Богдану Шибі ультиматум від депутатської групи – або міський голова дасть можливість "вирішувати" земельні питання, або вони готують йому "імпічмент". 

Ще один факт з партійної біографії "бютівця" Григоренка – висунення завідомо непрохідного кандидата на посаду Луцького міського голову Грицюка А. П. (тодішнього голову обласної організації). Ця комбінація була розіграна тодішнім багаторічним екс-губернатором Борисом Клімчуком, щоб звільнити місце губернатора – Миколу Романюка відправити на мера і розчистити йому шлях до перемоги, а самому Клімчуку зайняти свою стару-нову посаду.

Про те чим ще відзначився скандальний посадовець будучи чиновником ми розповімо у наступних наших публікаціях.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Віталій Іщук