Вивезено 30 "КамАЗів" піску на потреби будівництва, яке ведеться на території пансіонату "Шацькі озера". Волинські депутати звернулися до прокуратури і поліції, аби ті знайшли і покарали винних у вивезенні піску зі Світязю, повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Читайте також: Катастрофа озера Світязь: на деяких ділянках берегу вода відійшла на 90 метрів (фото)

До депутатів облради звернулися представники громадськості і депутати Шацького району. Згідно з інформацією, добування піску зі Світязю було організоване керівництвом пансіонату "Шацькі озера" та ПрАТ "Волиньтурист". Зокрема, було вивезено 30 "КамАЗів" піску на потреби будівництва, яке ведеться на території пансіонату "Шацькі озера", – йдеться у повідомленні.

"Такі свавільні дії призвели до зміни структури та конфігурації берегової лінії озера. Нагадуємо, що це зона регульованої рекреації природного парку, в якій здійснювати подібні роботи категорично заборонено. Такі дії є порушенням цілої низки статей Кодексів України. Зокрема, Кримінального, Водного, про Надра, про Адміністративні порушення", – зазначили в облраді.

Читайте також: Із обмілілого Світязя трактором знову крали пісок (фото)

Відтак депутати спрямували звернення тимчасовому виконувачу обов’язків прокурора Волинської області Ігорю Цюприку та начальнику Головного управління Національної поліції у Волинській області Петру Шпизі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook