Із скандальними 200-ма гектрами землі багатої на поклади бурштину на хуторі Лоше Маневицького району робиратиметься прокуратура. Про це стало відомо під час об’єднаного засідання двох профільних комісій: постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів та комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією. 

На початку засідання присутні переглянули сюжет телеканалу "Аверс", де йдеться про незаконний видобуток бурштину у Маневицькому районі, загальною площею 200 гектарів, яка за загадкових обставин потрапила в одні руки.

Голова комісії Василь Столяр наголосив, що сьогодні знову немає кому ставити питання, адже, запрошені на комісію представники правоохоронних органів її проігнорували.

Першим до слова запросили голову Маневицької райдержадміністрації Андрія Линдюка, аби той дав роз’яснення з приводу цієї ситуації. Голова РДА переконував, що незаконного видобутку бурштину на території Маневицького району немає, а на цих двохсот гектарах просто копається ставок.

Це викликало неабияке обурення серед членів профільних комісій.

"Ми побували в регіоні, але офіційно були проігноровані головою Маневицької РДА. Коли ж ми побували в лісі, то сказати, що були здивовані, це нічого не сказати. Нашвикоруч зариті ями, а за сто метрів від блокпостів, які охороняє поліція можна було побачити свіжовириті ями. Гунчик сказав, що це питання потребує нагального розгляду, але далі розмов справа так і не дійшла. Якщо зараз це питання залишиться поза нашою увагою, бо все це знову комусь зійде з рук", - наголосив депутат обласної ради Юрій Ройко.

Дискусія тривала доволі довго, але більшість питань залишились без відповідей, бо голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк не стомлювався переконувати, що ніби все законно, а розслідування журналістів не більше ніж вигадка.

У підсумку члени комісії рекомендувати прокурору Волинської області Максиму Киричуку та начальнику Головного управління національної поліції у Волинській області Петру Шпизі перевірити факти висвітлені в сюжетах ТРК "Аверс" про зловживання у сфері земельного законодавства довкола виділення земельних ділянок у Маневицькому районі та вжити заходів щодо встановлення законності.

Натомість в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Тарас Молочко має провести службове розслідування з метою перевірки дій посадових осіб управління щодо виділення земельних ділянок у Маневицькому районі.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter