Кабінет Міністрів вносить Президенту Володимиру Зеленському подання щодо звільнення низки голів обласних державних адміністрацій.

Читайте також: Зеленським задоволені більше 50% українців, а Порошенком, Гройсманом і ВР вкрай невдоволені

Про це сказав на засіданні уряду 5 червня Прем’єр-міністр Володимир Гройсманпередає "Українська правда".

"Ми сьогодні подаємо Президенту на звільнення ряд голів обласних державних адміністрацій і очікуємо на те, що Адміністрація Президента спільно з секретаріатом Кабінету Міністрів опрацює механізми відбору нових претендентів на посади голів ОДА, щоб ми спрацювали досить оперативно. В областях мають бути відповідальні управлінці", – сказав Прем’єр.

"Закон передбачає, що тут є поєднана процедура: погодження Урядом і призначення Президентом, тому ми якнайшвидше проведемо всю підготовчу роботу. Відповідні доручення секретаріату Кабінету Міністрів і міністру Кабміну я надав", – додав Гройсман.

Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко повідомив, що уряд затвердив подання на звільнення голів Львівської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Волинської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської обласних держадміністрацій.

Читайте також: "Професійна пов*я": зубожілий Ляшко принизився перед Зеленським і отримав гостру відповідь (відео)

Урядовці пояснили, що тимчасово обов’язки очільників областей будуть виконувати чинні заступники голів ОДА.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook