Кабінет міністрів звільнив з посади голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Дениса Башлика, всього приблизно через пів року після призначення на посаду. Про це йдеться в урядовому розпорядженні №566-р від 25 травня.

Читайте також: "Євробляхи" почали роздавати безкоштовно: хто їх може отримати

"Звільнити Башлика Дениса Олександровича з посади голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру відповідно до частини першої статті 871 Закону України “Про державну службу", – йдеться у тексті документа.

Так, стаття 87-1 вказаного ЗУ визначає додаткові підстави припинення державної служби окремих державних службовців за ініціативою суб’єкта призначення.

Зокрема, у частині першій статті зазначається, що "суб’єкт призначення може прийняти рішення про звільнення державного службовця з посади державної служби категорії "А" з власної ініціативи, за поданням Прем’єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу) протягом чотирьох місяців з дня призначення Прем’єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу) з одночасним зарахуванням такого державного службовця за штат відповідного державного органу".

Тимчасовою виконувачкою обов'язків голови служби буде заступниця Башлика – Юлія Мороз. Її на цю посаду Шмигаль призначив іншим розпорядженням.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook