Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вважає, що в ефірі каналу "Прямий" наявна партійна пропаганда. Крім того, у мовника є серйозні проблеми з об'єктивністю.

Читайте також: Луценко вестиме політичне шоу на каналі Порошенка

Про це голова Нацрада Ольга Герасим'юк розповіла в інтерв'ю виданню "Новое время".

За її словами, "проблема телеканалу – однопартійність мовлення, партійна пропаганда".

"Вони обстоюють дивну позицію: оскільки вони патріоти, то їм можна те, що іншим заборонено – лаятися в ефірі, матюкатися, подавати необ'єктивну інформацію. Я категорично не підтримую таку позицію", – заявила Герасим'юк.

Та додала, що мовник активну практикує таку стилістику. На думку Герасим'юк, канал обрав роль "переслідуваного", який вдає з себе жертву.

Якщо порахувати всі "дзвіночки", то ми вже мали б їх давно "закрити", – уточнила Герасим'юк.

Вона наголосила, що канал привчає свого глядача до того, що рівень мовлення з нецензурною лексикою є нормальним. "Але, бачите, політична мотивація переважає розуміння токсичності таких ефірів", – заявила Герасим'юк.

Глава Нацради зазначила, що у "Прямого" є 1 попередження. Санкцію застосували, бо канал мав регіональні ліцензії на радіо.

"Напевне, про це ніхто й не чув, яке не було запущено вчасно − порушили терміни й доводили нам, що воно працює. На київській хвилі вони транслюють, але в ефір виходить аудіодоріжка телепередач", – пояснила вона.

Герасим'юк також розповіла, що наразі санкція оскаржується в суді, як і самі призначення перевірок.

Читайте також: "Мені вже осто*бло все": Медведчук розповідав Суркову, як Порошенко запропонував йому зайнятися обміном полоненими та поставкою електроенергії в Крим (відео)

Нагадаємо:

  • Про те, що Порошенко купив "Прямий", стало відомо 18 лютого. Він пояснив своє рішення тим, що проти власника телеканалу Володимира Макеєнка РНБО мала б ухвалити санкції на засіданні 19 лютого.

  • Речниця Зеленського Юлія Мендель підтвердила, що про такі санкції мова не йшла. У результаті їх і не запровадили.

  • 15 лютого позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі "Свободи слова" повідомив, що вважає, що варто закрити телеканали, пов'язані з п'ятим президентом та партією "Європейська солідарність". На його думку, вони "часто діють гірше", ніж телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK, проти яких запровадили санкції.

  • Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що канали з "пулу" Петра Порошенка виглядають дуже дивно, Офіс Президента не бачить підстав закривати інші канали, хоча деякі з них "дивні" в інформаційному просторі України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook