Кандидат у президенти України Роман Насіров вирішив навчити всіх, як боротись із корупцією. Матеріал на цю тему він, як частину своєї програми, опублікував на сайті Обозреватель.

Читайте також: "Освіжися": нардеп облив Насірова водою у прямому ефірі (відео)

Скандальний політик зазначає, що головною проблемою корупції у державі є відсутність чесних високопосадовців, які б подавали приклад іншим. На його думку, країні потрібен керівник, який став моральним авторитетом і очолив би боротьбу з корупцією. Ледь не основним розсадником корупції Насіров називає Верховну Раду, адже люди купляють собі мандати для того, щоб отримати вплив та владу і використати їх для власного збагачення.

Кандидат називає кроки, які допоможуть в країні подолати корупцію: 

– скасування депутатської недоторканості, парламентських виборів по мажоритарній системі. Також він пропонує заборонити обиратись до ВРУ двічі поспіль і скоротити дію мандата нардепа з 5 до 2-3 років;

– зробити антикорупційні органи цілком незалежними;

– внести чітке визначення корупції у законодавстві, зокрема у Кримінальному кодексі.

"Головне, що ми повинні зробити спільними зусиллями – це те, щоб влада перестала бути джерелом заробляння нечесних грошей", – заявляє Насіров.

Читайте також: Журналіст розповів про "війну" Порошенка і Гройсмана за контроль над ДФС (Відео)

Щоб зрозуміти абсурдність і ганебність заяв кандидата в президенти, варто згадати, чим він займався впродовж останніх років на високих державних посадах. Роман Насіров очолював Державну фіскальну службу – орган, який завжди був корумпований і дозволяв заробляти десятки мільйонів доларів на нечистих схемах.

Роман Насіров не став тим моральним авторитетом, про що він розповідає у своїй програмі, на чолі ДФС. Пропрацювавши кілька років на посаді, у 2017 році він був звинувачений Антикорупційною прокуратурою у завданні збитків державі на суму 2 млрд грн.

Через непрозорість і контрольованість судів Роман Насіров повернувся на посаду вже у грудні 2018 року. 

Чому так сталось? Роман Насіров є ставлеником президента Петра Порошенка. Він допомагав йому стабільно  поповнювати свої фонди. Відтак, втрата такої корисної особи нічого хорошого керівнику держави не віщувала. Адже Насірова могли й "розколоти", а могли й купити конкуренти БПП, аби той "пролив світло" на діяння Гаранта і його друзів.

На вибори президента Роман Насіров пішов у якості технічного кандидата, аби допомогти Петру Порошенку у реалізації схеми фальсифікації, яка полягає в тому, щоб отримали тотальну більшість підконтрольних представників в окружних виборчих комісіях. Маючи маріонеткові ОВК, можна фальсифікувати результати голосування як заманеться.

Отже, маємо державного діяча, який обікрав українців на 2 млрд грн на посаді голови ДФС і вирішив вчити суспільство, як боротись із корупцією. Абсурдності ситуації немає меж. Вражає і ницість персони Романа Насірова. Подібними "навчальним матеріалами" і "мотиваційними програмами" він лише доводить, наскільки чинній  владі на чолі із Петром Порошенком наплювати на громадян, наскільки він не поважає усіх і кожного, хто не в його команді, і хто не допомагає йому отримувати надприбутки, розкрадаючи державні кошти.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook