Християни західного обряду по всьому світу, в тому числі в Україні, цієї неділі, 21 квітня, відзначають головне християнське свято Воскресіння Христового або Пасхи.

Читайте також: В Україні з'явилося три нові професійні свята

Про це повідомляє УНН.

Римсько-католицька церква і велика частина протестантів, що живуть за григоріанським (сучасним) календарем, відзначають це свято на тиждень раніше, на відміну від православних чи християн східного обряду.

У Рим ще напередодні з'їхалися тисячі людей з усього світу, щоб отримати благословення Папи Франциска на святковій недільній месі.

Увечері Великої суботи в католицьких храмах проходить служба Навечір'я Пасхи, вона починається з Літургії Світу. Перед храмом священики розводять багаття, від якого священнослужитель запалює пасхал – велику пасхальну свічку. З цією свічкою священик входить в темний храм і проголошує про воскресіння Христа. Уже від Пасхалу віруючі можуть запалити свої свічки. А потім починається хресний хід навколо храму.

Читайте також: Українців просять не нести пластикові квіти на цвинтар

Крім пасхального вогню, як і в православ'ї, одним із символів свята є крашанки.

Великдень або Світле Христове Воскресіння – найдавніше і найважливіше християнське свято.

Встановлене на честь Воскресіння Ісуса Христа, яке є центром всієї біблійної історії і основою всього християнського вчення.

В даний час дата Пасхи в кожен конкретний рік обчислюється за місячно-сонячним календарем, що робить Великдень перехідним святом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook