Помер відомий російський письменник-сатирик українського походження Михайло Жванецький. Йому було 86 років.

Читайте також: Помер відомий актор легендарної кінострічки "У бій ідуть лише "старі"

Інформацію про смерть Жванецького підтвердив його представник Олег Сташкевич. Про це пише "РБК".

Причиною смерті письменника-сатирика Михайла Жванецького могли стати хвороба і вік. Його представник не уточнив, чим саме хворів артист, проте сказав, що ніяких інших причин бути не може.

Михайло Жванецький помер

Сташкевич також уточнив, що поки невідомо, де і коли відбудеться похорон знаменитого письменника, проте публічної церемонії прощання проводити не будуть. 

На смерть Михайла Жванецького відреагував президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що є прихильником творчості сатирика, проте його допис викликав критику в мережі. Зеленському нагадали про "дружбу" Жванецького і Путіна.

Відзначимо, що у жовтні 2020 Жванецький заявив про те, що завершує концертну діяльність через свій вік.

Читайте також: З дня загибелі гумористки пройшло 2 роки: актори "Дизель Шоу" вшанували пам'ять Марини Поплавської (чуттєве відео)

"Артистам потрібно мати мужність вчасно піти зі сцени. У Жванецького ця мужність є – вчасно піти, не зволікати. Він реаліст і сказав, що не треба виходити на сцену. Старіти потрібно вдома. Людина втрачає якусь свою звичну працездатність, навіщо це демонструвати? Жванецький закрив свою передачу "Черговий по країні", закінчив концертну діяльність", – коментував інформацію Сташкевич.

Що відомо про смерть Михайла Жванецького

Нагадаємо, письменник-сатирик Михайло Жванецький народився в Одесі. У 1978-1991 роках він був членом спілки письменників СРСР. У 1999 році Жванецького нагородили званням народного артиста України, а в 2012 році отримав аналогічний статус у Росії. Артист прославився виконанням власних мініатюр і монологів.

Михайло Жванецький протягом декількох років рідко з'являвся на публіці. Його останній сольний виступ відбувся в місті Ратинген, Німеччина 21 червня 2019 року.

Останній виступ Жванецького:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook