Зростання грошових активів, нові квадратні метри, люксові автівки та ще багато цікавого задекларували депутати Верховної Ради. Проте, найбільше вони люблять готівку.

Читайте також: Наскільки збагатіли міністри України за рік

Що і скільки мають народні обранці у своєму "арсеналі" повідомляють "Факти".

Найбільше кешу серед народних обранців у депутата від партії "Народний фронт" Ігоря Котвіцького – близько 300 мільйонів гривень.

А от депутат від БПП Іван Вінник навпаки найбільший боржник Ради. Він вказав у декларації, що винен банкам – 316 мільйонів гривень.

Що стосується братів Добкіних, то вони задекларували цілу купу коштовностей, автомобілів та колекцію мисливської зброї, яка зберігається у сейфах італійського виробництва.

Читайте також: Очільник Волинської ОДА входить до 10 найбагатших губернаторів України

Львівські брати Дубневичі в свою чергу активно вкладають у нерухомість. У них задекларовані десятки квартир і будинків на Львівщині, а також величезні земельні угіддя.

Серед депутатів є багато любителів мистецтва. У Тарути задекларована колекція антикварних виробів, ікон та картин.

А ось всім відомий Михайло Поплавський задекларував торгові марки: ковбаса Ректорська та ковбаса Професорська, а також авторські права на свої пісні та кліпи.

Сім’я Гєллєра задекларувала футбольний клуб та породистих коней, а ось у Папієва є власна капличка, про яку він говорити не захотів.

Втім, депутати вже навчились приховувати своє розкішне життя. Вони почали переписувати майно на родичів.

Найбільш скромний міністр Супрун – виявляється одна з найбагатших у нинішньому Кабміні. У неї на рахунках в Україні і США більше 100 мільйонів гривень.

Читайте також: Як живуть дружини українських міністрів

А ось найбільш скандальною виявилась декларація Данилюка. У пресі з’явилась інформація про його квартиру та будинок у Лондоні, яку міністр фінансів не вказав у переліку своєї нерухомості.

У міського голови Дніпра Філатова в декларації ціла колекція автомобілів, вертоліт, катер і навіть квиток на політ у космос вартістю у майже півтора мільйона гривень.

Не відстає і мер Харкова. У Кернеса ціла колекція годинників. Переважно швейцарського виробництва. А ось нерухомості, судячи з декларації, практично немає.

Чого лише не вигадають чиновники, щоб приховати свої статки. Вони частенько занижують вартість майна, або їм дійсно щастить купувати квартири і авто практично за безцінь.

Так багато дорогих авто куплено за 149 тисяч гривень. Це значно менше ніж ринкова вартість.

До слова, багатих українців можуть зобов’язати декларувати доходи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter