За допомогу у розшуку хлопчика на Волині гвардійський кінолог та службова собака отримали нагороди.

Про це інформують на сторінці Військової частини 1141 НГУ у м. Луцьк.

Читайте також: З'їв шматок сала і пішов гуляти: 7-річний волинянин розповів про те, як майже роздягнутий ночував у болоті (відео)

Подяку та цінний подарунок (наручний годинник) отримав сьогодні кінолог військової частини 1141 НГУ сержант Денис Тимченко, а його напарниця, службова вівчарка Ніка – корм для собак. Вручив нагороди заступник начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Сергій Козак.

Він подякував командирові частини підполковнику Василю Гуртовському за тісну співпрацю, а бійцям – за сумлінну службу та успішне виконання завдання зі встановлення місцезнаходження малолітньої дитини, яка потрапила в небезпечне для життя середовище.

Нагадаємо, другокласник Матвій пішов із дому 7 квітня орієнтовно о 17:00. Про зникнення школяра правоохоронці дізналися лише зранку та одразу організували пошукову групу.

Змерзлого, але живого Матвія гвардійська вівчарка Ніка разом з кінологом Денисом Тимченком знайшли за 10 кілометрів від села. За словами старости села Олександра Мартиновародина, у якій живе Матвій, неблагополучна. Батько помер, хлопчик росте з мамою, старшим братом, бабусею та дідом. «Зловживає вона потихеньку. Підробляють, діти не бідували ніколи. Вони були і ситі, і вдягнені, і до школи ходили», – розповідає староста. З його слів, про те, в яких умовах виховують дітей, соціальні служби не інформував, бо не було підстав.

Зі слів заступника керівника Нацполіції в області Сергія Козака, матір можуть притягнути до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, а органи самоврядування – за службову недбалість.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook