Після зимових канікул Верховна Рада перейде на голосування відбитком пальця. Про це заявив представник президента, новообраний нардеп від «Слуга народу» Руслан Стефанчук у понеділок 26 серпня, передає Укрінформ.

Читайте також: У Зеленського анонсували перші фінансові та митні законопроєкти нової Ради

"Уже зараз ведемо переговори з Інститутом прикладної математики (Інститут прикладної математики і механіки НАН України - ред.), який відповідає за усі ці речі, і з юридичними (службами - ред.), які повинні підготувати зміни до регламенту, які дадуть можливість голосувати народним депутатам з використанням цієї системи. Я думаю, що десь упродовж пів року, а це не від нас залежить, це питання технічне, бо його треба розробити, сертифікувати, впровадити, завести до Верховної Ради, дуже сподіваюся і наперед не говорю, але думаю, що за зимові канікули ми зможемо перейти на абсолютно нову систему функціонування", – сказав Стефанчук.

За його словами, нині парламентаріям пропонують увести сенсорну кнопку, строк експлуатації якої збіг у 2008 року. Крім того, у регламенті ВРУ немає положень, які стосуються голосування завдяки цьому механізму, і це треба виправляти.

"Сьогодні ми уже ставимо питання про запропонування "Рада-4", бо "Рада-3" сенсорна кнопка, то це реакція на тепло, а коли ми говоримо про "Раду-4", ми повинні говорили про реакцію на відбиток пальця", – пояснив представник глави держави в парламенті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook