21 лютого у вечірню пору доби на Волині, у селі поблизу обласного центру, сталася жахлива дорожньо-транспортна пригода, під час якої загинули двоє дорослих людей та травмувалася 9-річна дитина. Як стало відомо, за кермом Mercedes-Benz, який і спричинив смертельну аварію, перебував екс-очільник карного розшуку міста Луцька Геннадій Єпіфанович.

Читайте також: Під Луцьком п'яний екс-замначальника поліції спричинив ДТП – загинули жінка та водій таксі

Про це повідомляє News Makers.

Нагадаємо, що аварія сталася в селі Дачне Волинської області. Тоді водій транспортного засобу, у якому знаходились жінка з дитиною зупинився, аби пропустити зустрічний автобус та виїхати на об’їзну. В цей час в попутному напрямку рухався Єпіфанович за кермом Mercedes-Benz, який влетів в Chevrolet Aveo ззаду. Від удару таксі викинуло просто на зустріч рейсовому автобусу. Від удару водій таксі і пасажирка загинули, 9-річну доньку пасажирки госпіталізували в лікарню. Також, за словами свідків, правоохоронець був у стані алкогольного сп’яніння та навідріз відмовився проходити експертизу.

Тож журналісти "News Makers" з’ясували, що саме відомо про винуватця смертельної ДТП.

Як відомо, Геннадій Єпіфанович працював в структурах правоохоронних органів довгий час.  Проте, в липні 2016 року звільнився з посади начальника Управління карного розшуку УМВС України у Волинській області та нині працює керівником охорони інвестиційної групи VolWest Group, очільником якої є підприємець Віктор Корсак.

Читайте також: "Колишніх поліцейських не буває, але винуватця треба покарати", − чоловік, дружина якого загинула у моторошній ДТП під Луцьком (відео)

Проте, як стверджують джерела в правоохоронних органах, Єпіфанович підтримує дружні стосунки зі своїми одногрупниками до сьогодні – Сергієм Князєвим та В’ячеславом Аброськіним.

Сергій Князєв – голова Департаменту карного розшуку Національної поліції України, а з 2017 року – крівник Національної поліції України.

 Сергій Князєв

В’ячеслав Аброськін – перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції.

 В’ячеслав Аброськін 

Представники "старої команди" Єпіфановича 

Як стало відомо, Єпіфановича освідували лише близько опівночі, хоча аварія трапилась о 19 годині. За результатами тесту, який провели за декілька годин, в крові Єпіфановича було 1.16 проміле алкоголю.

Зараз Єпіфанович перебуває в ізоляторі тимчасового тримання та вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Хоча, напрошується питання: "Чи понесе покарання колишній правоохоронець, маючи тісні дружні стосунки із керівниками Національної поліції України?". Залишається тільки чекати завершення розслідування даної справи. Чи "відмажуть" впливові друзі – Аброськін та Князєв свого товариша, який залишив дівчинку сиротою та яка ж і сама зараз бореться за власне життя? Громадськість Волині уже сумнівається у тому, чи понесе покарання Єпіфанович, знаючи про його зв’язки з впливовими правоохоронцями.

Олександра Литвиненко

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook