Вчора, 27 червня відбулася офіційна презентація кандидатів до Верховної Ради політичної сили "Слуга народу" від Волині. Захід пройшов, як уже притаманно новоствореній партії, на свіжому повітрі з музикою та солодощами. А саме в кафе на території Луцького центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Хоча подія широко не анонсувалася, людей зібралося немало. Банер з логотипом партії привертав увагу відвідувачів парку, які заходили послухати кандидатів.

Читайте також: Хто на Волині йде від "Слуги народу" по мажоритарних округах: список

Розпочинаючи захід, керівник виборчого штабу партії Валерій Стернійчук розповів про команду та сьогоднішні досягнення політичної сили.

"Зібравши біля себе молодих людей, ми зробили те, чого самі не очікували. Як результат – увійшли в п’ятірку кращих. Це досягнення людей, які не мають досвіду в політичній діяльності", – зазначив Валерій і перейшов до оголошення кандидатів, які представлятимуть область на позачергових парламентських виборах.

"Волинь для нас рідна"

Першим слово надали вихідцю з селища Олика Назару Сергійовичу Мисковцю, який розповів про округ №19 (Володимир-Волинський, Іваничівський та Любомльський райони, місто Нововолинськ) і його проблеми.

"Вважаю, що я один із тих молодих людей, які прагнуть позитивних змін. Наша спільна Волинь – для нас рідна вся. Хоча родом я з Олики, але повз 19-ий округ часто проїжджав в студентські роки, коли навчався в Польщі. Частково мені уже тоді були знайомі проблеми округу, зараз я заглиблююся в них детальніше", – каже Назар.

"Шлях нелегкий, але його долає той, хто йде"

Наступний кандидат – чинний депутат обласної ради, Вячеслав Володимирович  Рубльов, який іде по округу №20 (Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський, Турійський райони), розпочав свою промову з озвучення проблем округу:

"Оскільки в 20-му окрузі дві каденції поспіль був депутат, якого ніхто не бачив, я попросив в команди Зеленського підтримки, направивши анкету, як і всі тут присутні. Цей округ повинен отримати депутата, який працюватиме щоденно не тільки в парламенті, а й на окрузі, чуючи людей, спілкуючись з ними. Повинні приходити люди, які прагнути змін і знають, як їх робити. Команді Зе потрібні професіонали, які докладатимуть свої зусилля для загальної перемоги".

Також кандидат в народні депутати висловив своє бачення медичної реформи.

"Пані Супрун думала, що можна поставити монітори в ФАПах чи амбулаторіях і лікарі з Луцька будуть надавати консультації. Це неможливо зробити з технічних причин. Але є і непогані запроваджені нею речі, які потрібно підтримувати, а саме створення первинної медико-санітарної допомоги на місцях. Реформи потрібно прив’язати до адміністративно-територіального поділу, а після цього запроваджувати це в громадах, центрах, а потім йти до кожного села. Це нелегкий шлях, але його долає той, хто йде. Розумію, що міністр медицини приїхала з іншої країни й не розуміє українських реалій, тому думаю, що Україною повинні керувати українці", – зазначив Вячеслав Рубльов.

Наступний кандидат, військовослужбовець Андрій Миколайович Лев, який представлений по округу №21 (Ковельський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони) не зміг бути присутніх на зустрічі за станом здоров’я. Представники партії намагалися зв’язатися з ним скап-зв’язком, проте безуспішно.

Читайте також: Кандидати-клони "Слуги народу" масово реєструються на округах, – КВУ

"Потрібно якнайшвидше перейти до страхової медицини"

Лучанин Сергій Васильович Пісачук працює судинним хірургом у Волинській обласній клінічній лікарні й вирішив спробувати свої сили в політиці, оскільки вважає, що саме нові обличчя можуть впроваджувати зміни, а саме по виборчому округу №22 (місто Луцьк).

"Я – нове обличчя в політиці. Я переймаюся за Луцьк, а саме за розвиток медицини в місті, первинної, вторинної і третинної ланок. Вважаю, що реформу, яку розпочала стара влада, потрібно продовжувати. Нові обличчя та імена мають сили для того, аби це зробити, – каже Сергій. – На рахунок пані Супрун, хочу сказати, що вона не така вже й погана, як міністр. Можливо в чомусь некомпетентна, але вона першою розпочала війну з тендерною мафією, проводить закупівлі по відкритих схемах і започаткувала спрощення реєстрації ліків. Я хотів би, аби люди в селі могли отримувати таку ж медичну допомогу, як і в місті. Розуміючи всю проблематику медицини, хотів би якомога швидше перейти до страхової медицини".

"Настав час приймати важливі рішення"

Юрист за освітою Максим Петрович Приймачук теж вирішив спробувати свої сили в політиці, а саме по округу №23 (Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький райони), оскільки вірить, що зможе допомогти команді Президента.

"Прочитавши програму Президента і побачивши нові незаплямовані імена в списках партії, зрозумів, що настав час приймати важливі рішення для змін. Тут відчув себе цінним, і знаю, що зможу допомогти команді Президента перемогти корупцію і змінити щось на краще, – зазначив Максим і висловив своє бачення з приводу середнього класу населення в Україні. – Слід зазначити, що за рахунок середнього класу живе вся економіка в країні. Першочергово потрібно створити нові робочі місця, повернути з-за кордону молодь. Потрібно показати інвесторам привабливі місця, адже вони готові вкладати в туризм, розвиток нашого краю, а це – створення нових робочих місць, зарплати, податки до місцевих бюджетів та пенсії".

"Будемо вчитися ставати депутатами"

Наприкінці зустрічі Валерій Стернійчук наголосив, що після "сьогоднішньої презентації" вони вирушають до Києва працювати в робочих групах.

"Ми не хочемо зволікати і втрачати те, що потім уже не надолужити, а це – дорогоцінний час. Будемо вчитися ставати депутатами, працювати в робочих групах, напрацьовувати законотворчі матеріали. Я працюватиму в комітеті молоді та спорту, а також з питань інфраструктури".

Інші кандидати теж визначилися з напрямками роботи в парламенті. Зокрема, Максим Приймачук розглядає близьку для нього роботу в профільному комітеті містобудування, житлово-комунальної сфери та розбудови міст. Сергій Пісачук висловив бажання працювати в комітеті здоров’я, тому, що це йому близько і зрозуміло. Вячеслав Рубльов зазначив, що спостерігаючи за ситуацією в бюджетній сфері області, в майбутньому пов’язав би свою роботу з бюджетним комітетом. Адже розуміє, яким чином потрібно працювати з дотаційними регіонами, а також з тими областями, в яких є безліч нереалізованих проектів. Назар Мисковець в майбутньому бачить себе в комітеті закордонних справ, оскільки деякий час проживав в Польщі і хотів би їхнє бачення та ідеї перекласти на нашу практику в Україні.

Наприкінці зустрічі відбулася фотосесія, гості могли посмакувати солодощами та поспілкуватися з кандидатами.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook