Олігарх Ігор Коломойський заявив, що рішення суду Лондона про арешт його активів по всьому світу у межах процесу з "ПриватБанком" дозволило захистити телеканал "1+1" від можливих рейдерських захоплень. Зокрема, з боку президента України Петра Порошенка..

Читайте також: Як студенти обирали Президента України (відео)

Про це Коломойський сказав в інтерв’ю Соні Кошкіній.

"Структура цих активів дуже цікавила виключно Петра Олексійовича, оскільки з усіх активів його цікавить тільки "1+1". І ми про це говорили в суді. І, загалом, структура українських активів на сьогоднішній день легально для Петра Олексійовича недоступна", — сказав він.

Також Коломойський вважає, що Порошенку належать телеканали NewsOne, 112 та "Прямий".

Читайте також: Об'єднання Рабіновича і Бойка визначилось з кандидатом в президенти

На уточнююче питання про те, що формально NewsOne, 112 належать Віктору Медведчуку, Коломойський сказав: "Формально. Але хто там веде редакційну політику".



Коломойський також уточнив, що рішення суду Лондона передбачає заморозку всіх його активів, а не тільки на $2,5 мільярдів.

Як відомо, детективна агенція Kroll за підсумками аудиту "ПриватБанку" підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів. "ПриватБанк" в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter