Засилля ромів-прохачів відлякує пасажирів автостанції. У вихідні жебраки чергують біля кожної каси і платформи. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Після виконання своїх «композицій» вони просять грошей. Діти та дорослі ромської національності вподобали автостанцію, тут вони жебракують. Пасажири невдоволені, кажуть роми чергують біля кас та камер схову, по черзі забігають в автобуси, а потім віддають заробіток батькам, які дбайливо відправили малолітніх дітей заробляти на життя. Із засиллям проти жебраків на автостанції борються вже давно, звертаються до поліції, але вдіяти бодай щось не можуть, прохачі звідси йти не збираються.

Луцька автостанція стала для багать ромів заробітком, дахом над головою та теплим прилистком. Тут нікого не здивуєш і навіть не налякаєш – ні поліцією, ні об’єктивом камери. Пасажири та водії обурюються, кажуть жебраки не дають їм проходу, відмови у милостині вони не розуміють, здається що діти не просять гривню, а вимагають.

Деякі з дітей розповідають, що ходять в школу, тому жебракують лише на вихідні, то ж саме в суботу чи неділю їх тут чи не найбільше, пасажири ж таких сусідів побоюються. Дехто саме через прохачів відмовляється від послуг автостанції та надають перевагу найближчій зупинці громадського транспорту.