Депутат Волиньради Володимир Кучер закликав прокурора Волині Тараса Безрукого звернути увагу на розслідування причин обміління озера Світязь. В рамках розслідування правоохоронці провели обшуки на підприємстві з вирощування лохини, яке незаконно використовувало водні ресурси.

Читайте також: На Волині депутати роздерибанили 12 млн грн дотацій на садівництво

"Там проводили обшуки, кажуть що серед засновників підприємства є депутати обласної ради. Знову сезон буде, хтось на лохині заробить мільйони, а хтось залишиться лохом!" – емоційно звернувся депутат до прокурора Волині та зазначив, що область ризикує втратити "перлину не тільки Волині, але й України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підприємство "Волинська ягідка" побудувало два велетенські ставки без відповідних на те дозволів і близько двох років використовує воду з Прип'яті для поливу плантацій лохини.

Читайте також: "Волинська ягідка", яка два роки використовувала воду зі Світязя, оформлює документи заднім числом

3 січня 2020-го Прокуратура Волині повідомила про відкрите кримінальне провадження відносно посадовців Держекоінспекції, які допустили таку ситуацію. З документів в судовому реєстрі стало відомо, що крім "Волинської ягідки" у провадженні фігурують ще два підприємства, які вирощують лохину в Шацькому районі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook