Олігархи судяться – а страждають пересічні Українці. 10 мільйонів доларів США підприємство компанії групи "Континіум" "ВК ІМПЕКС" боргують Банку "Форум", який, у свою чергу вже 4 роки не повертає кошти своїм вкладникам. Чергове судове засідання, що відбулося у Господарському суді Волинської області, ще раз довело що місцеві магнати не готові повертати валютний кредит.

Читайте також: Що криється за обіцянкою "WOG" суттєво знизити ціни на паливо?

"Банк Форум", який належить олігарху Вадиму Новинському, товаришу Президента України Петра Порошенка, ще у 2014 році оголосив про банкрутство. Внаслідок цього усі громадяни, які поклали депозити у цю фінустанову, зубожіли.

Відзначимо, що тимчасова адміністрація визначила, що звичайні громадяни є лише 4-ми у черзі на повернення депозитів. І то, тільки ті, хто поклав на рахунок не менше 200 тисяч грн.

На Волині найбільшим позичальником "Банку Форум" є підприємство "ВК ІМПЕКС", яке є фактичним власникм АЗС "WOG". Фінустанова вважає, що "континіумівське" підприємство має негайно та у повній мірі погасити кредит з урахуванням відсотків, різницею у курсі валют та пені. Проте "ВК ІМПЕКС" не поспішає цього робити. 

Читайте також: НАБУ vs WOG: суд встановив, що олігархи обдурили українців на 100 млн гривень

Видаючи кредит у валюті підприємству, банк позичив гроші, які люди поклали на  депозит. Щоб повернути людям їхні вклади, спершу необхідно забрати кошти, видані у кредит.

29 березня Господарський суд Волинської області не задовільнив позов "Банку Форум" щодо повернення тіла кредиту, відсотків і пені по сумі позики "ВК ІМПЕКС".

Відзначимо, що позиція "WOG" – брали кредит за курсом 8 грн за 1 долар США і зараз хоче віддавати за таким же курсом. 

"Нехай "WOG" віддасть нам наші депозити бензином по курсу 8 грн за 1 долар. Ми продамо пальне і заберемо своє", – зазначає вкладник "Банку Форум".

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter