Господарський суд Києва підтвердив правомірність накладення Антимонопольним комітетом у жовтні 2016 року 54 млн грн штрафу на приватну компанію "WOG Retail" за погоджені антиконкурентні дії на ринку моторного палива.

Читайте також: Фірма "Континіума" "ВОГ Ритейл" відмовляється платити податки, – Волинська ДФС

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-служба комітету.

"2 травня Господарський суд міста Києва підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету про здійснення компанією "WOG Retail" разом з іншими учасниками ринку пального антиконкурентних узгоджених дій та накладення на неї штрафу у розмірі 54,03 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, наприкінці жовтня 2016 року АМКУ оштрафував операторів ринку нафтопродуктів, які є власниками мереж АЗС під брендом ОККО, "Паралель", WOG, AMIC, SOCAR, Shell, на 204,3 млн грн за узгоджені дії під час формування роздрібних цін на паливо в 2013-2016 роках.

На компанію "Золотий Екватор" накладено штраф у розмірі 16,2 млн грн, "WOG Retail" – 54 млн грн, "ОККО Нафтопродукт" – 77,8 млн грн, "Альянс Холдинг" – 39,7 млн грн, "АМІК Україна" – 12,5 млн грн, "СОКАР Петролеум" – 2,5 млн грн, "Паралель" – 1,4 млн грн.

Читайте також: Що криється за обіцянкою "WOG" суттєво знизити ціни на паливо?

За інформацією комітету, штраф вже сплатила компанія "Паралель". Ряд інших компаній продовжили оскаржувати штрафи АМКУ в судах. Господарський суд Києва відмовився задовольнити позови "АМІК Україна" і "Альянс Холдинг".

Нагадаємо, що "WOG Retail" входить до групи компаній "Континіум", яка належить одіозному олігарху Степану Івахіву. Фірми нардепа-бізнесмена неодноразово звинувачувались компетентними органами у порушенні закону, ухиленні від сплати податків та різного роду махінаціях.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter