У Рівному автолюбителі намагалися влаштувати перегони та дрифт на вулицях міста.

Читайте також: "Країною керувати – це не на гей-паради ходити": у прямому ефірі побилися нардепи (відео)

Це сталося напередодні о 22:00 біля ТРЦ на вулиці Макарова, повідомляє прес-служба місцевої поліції.

Попри домовленість з місцевою владою щодо перенесення перегонів за межі міста, на одній з вулиць облцентру зібралося близько 100 автолюбителів та спробували реалізувати свій задум. Їм напротивагу вийшло 150 невдоволених місцевих мешканців. Охороняти порядок на місце виїхали майже 50 правоохоронців. Близько 23:00 ситуація стала напруженою.

"25-річний водій автомобіля "Renault Trafic" із села Городок Рівненського району, об'їхавши загородження через бордюр та газон, заїхав на автостоянку, де почав дрифтувати і створювати аварійну обстановку, не реагуючи на неодноразові вимоги працівників поліції про зупинку", – зазначається у повідомленні.

Опісля цього порушник протаранив поліцейське авто "Toyota Prius" та наїхав на т.в.о. начальника управління превентивної діяльності області старшого лейтенанта поліції. Правоохоронець упав на капот автомобіля та, тримаючись за нього, проїхав в такому положенні близько 30 м. до зупинки.

Загалом у ході затримання порушника постраждало троє правоохоронців. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею про насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Читайте також: У Луцьку на СТО сталась масова бійка

Паралельно з цим, десятки людей у балаклавах заходилися битами трощити автівки учасників дрифту. Зокрема було пошкоджено автомобіль "ВАЗ 2103" під керуванням 22-річного рівнянина та автомобіль "ВАЗ 2106", за кермом якого перебував 20-річний житель села Карпилівка Рівненського району.

"Останній, виїжджаючи із території стоянки, допустив зіткнення із службовим автомобілем "Toyota Prius", – додається у повідомленні. На водія склали протокол за порушення правил дорожнього руху.

До медичних закладів Рівного та області ніхто із громадян не звертався.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter