По всьому світу почав поширюватися мутований варіант коронавірусу, який був виявлений у Великобританії ще у вересні.

Читайте також: "Різдво скасували": Британію закрили на карантин через новий штам коронавірусу

Про це в неділю, 20 грудня, повідомила експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керкхове в інтерв'ю BBC, пише Уніан.

"Великобританія виявила цей варіант у вересні, він з'явився на південному сході Англії. Ми постійно бачимо, як виявляються нові мутації коронавірусу. Важливо вивчати їх, дивитися, як вони поширюються і що тягнуть за собою", – сказала вона.

За словами експерта, виявлена в Британії мутація коронавірусу також була виявлена в Данії, Нідерландах та Австралії.

Новий штам коронавірусу

19 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що в Лондоні та на південному сході Англії з неділі вводиться новий, четвертий рівень обмежень у зв'язку з появою більш швидко поширюється штаму коронавірусу.

Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01. За словами Бориса Джонсона, він може бути набагато небезпечнішим за відомий вченим варіант.

Читайте також: Повідомили, скільки на Волині виявили повторних випадків інфікування коронавірусом

14 грудня британські вчені виявили новий, мутований варіант коронавірусу, з яким може бути пов'язано швидке поширення хвороби в південно-східній частині Англії. За їхніми даними, попередній аналіз показав, що цей варіант поширюється швидше, ніж відомі досі штами. Вчені стверджують, що новий тип коронавірусу може бути на 70% більш заразний, але поки вони не знайшли підтверджень того, що він призводить до більшої смертності.

Згідно з останніми даними британського уряду, за останній тиждень кількість виявлених в країні випадків зараження зросла на 41% в порівнянні з попереднім тижнем.

Напередодні загальне число померлих після зараження коронавірусом у Великобританії перевищило 67 тис., що є другим найбільшим показником в Європі після Італії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook