В Чернівцях зафіксовано 5 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляє МОЗ у своєму Telegram-каналі. 

Читайте також: "Захворіти на COVID-19 може кожен": волинський лікар розповів, що робити при симптомах ГРВІ

Ввечері 19 березня за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України зафіксовано 5 нових випадків інфікування коронавірусом. Пацієнти ізольовані, їхній стан стабільний.

Наразі в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 3 з них – летальні.

Деякі пацієнти нфікувалися через спілкування з уже зараженими людьми. Про це заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук пізно увечері 19 березня під час прямого ефіру.

"Статистика інфікованих людей збільшилась на 5 осіб. Щойно результати лабораторних досліджень підтвердили це. Тепер загальна кількість хворих на коронавірус у Чернівецькій області складає 15 осіб", – сказав Сергій Осачук.

Читайте також: У Луцьку суворо посилюють карантин, що закриють

За його словами, серед нових хворих є не тільки ті, які повернувся з-за кордону, але і люди, які контактували з хворими на території України. А тому, Осадчук закликав осіб, які повернулися на батьківщину з інших країн, самоізолюватися.

"Тобто ми маємо вже передачу цієї інфекції людям, як самі не були за кордоном, але контактували з рідними, сусідами. Я вас дуже прошу утримайтеся й проявіть соціальну, людську, відповідальність", – наголосив він.

Нагадаємо, 18 березня на Прикарпатті померла жінка, у якої підозрювали коронавірус. Відтак, в Україні уже зареєстровано 3 летальних випадки – у Житомирській області, Чернівецькій та Івано-Франківській.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook