Освіта за кордоном стає все більш популярною. Цьому сприяє, в першу чергу, глобалізація: як культурна, так і економічна.

Читайте також: В Україні змінюють правила вступу до школи

Про це пише IZ.

Австрія

Тут можливість отримати безкоштовну освіту в одному з найбільших вузів країни – Віденському університеті. Обов'язковий платіж для українців складе всього 17 євро за семестр. Також студенти мають можливість самостійно розподіляти свій навчальний час, щоб підробляти без шкоди для навчання.

Польща

Для навчання в Польщі на безкоштовній основі потрібно мати Карту поляка. Без неї вартість навчання буде від 800 євро в рік. Ціна може бути різною – все залежить від університету та обраної спеціальності.

Чехія

Безкоштовно здобувати освіту може той, хто знає чеську мову. Якщо мовою навчання обрана англійська, то рік у вузі буде коштувати не менше 1 тисячі євро. Також для вступу в чеські університети потрібно пройти процедуру, яка визнає шкільний документ дійсним. Для цього необхідно скласти два іспити зі шкільної програми Чехії.

Норвегія

Безкоштовну освіту в Норвегії можна отримати в державних ВНЗ. Складність в тому, що навчання проходить, в основному, норвезькою мовою. Крім того, кожен абітурієнт повинен сплатити одноразовий і адміністративний збір у розмірі 30-ти і 80-ти євро відповідно. Також варто врахувати, що витрати на житло, харчування і медичну страховку вуз покривати не буде.

Словаччина

У цій країні українських абітурієнтів приймають без вступних іспитів та ЗНО. Але безкоштовне навчання, як і в Норвегії, проходить державною мовою. Словацький диплом повністю відповідає всім європейським нормам і стандартам. Життя в цій країні коштує відносно недорого, що підходить для іноземних студентів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter