У період застудних захворювань нежить з'являється навіть у практично здорових людей. Як тільки ніс закладається, людина одразу тягнеться за судинозвужувальними краплями. Однак часте використання крапель для носа може бути небезпечним.

Читайте також: Українців масово перевірять на антитіла до коронавірусу

Про це розповів київський хірург-отоларинголог, кандидат медичних наук Іван Гринько у коментарі для видання "Факти".

Як розповів лікар, пацієнти часто зловживають такими краплями й в його практиці зустрічаються люди, які в місяць використовували до 12-13 флаконів в місяць. Вони купували баночку кожні два-три дні та постійно використовували.

"Якщо причина стійкого риніту алергія, то пацієнтом займається алерголог. Але часто при проблемах з носом і пазухами потрібна операція. Через те, що в ніс постійно потрапляють хімічні речовини, ушкоджується слизова, збільшується в обсязі, змінюється структура носових раковин", − пояснив Гринько.

Він додав, що пацієнти часто використовують краплі перед сном, оскільки нежить заважає їм нормально спати.

Читайте також: Круті звички, які реально змінять ваше життя

"Пацієнти на прийомі часто скаржаться, що не висипаються, якщо перед сном не закапають ніс. Багатьох, особливо страждають зайвою вагою, турбують хропіння і зупинка дихання уві сні – обструктивне апное. Людина страждає від постійної гіпоксії, погіршується робота головного мозку і нервової системи", − зазначив фахівець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook