Тести на коронавірус за допомогою полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) можуть показувати негативний результат у заражених із "явною клінікою". Більшу довіру викликають тести, у яких застосовується імуноферментний аналіз (ІФА).

Читайте також: Все ж не відступає: в Україні знову збільшилась кількість хворих на коронавірус

Про це розповіла завідувачка кафедри інфекційних хвороб Університету ім. Богомольця Ольга Голубовська, пише "OBOZREVATEL".

"У нас зараз величезна кількість вірусних пневмоній, у яких негативний ПЛР, але явна клініка. Лікарі не можуть поставити клінічний діагноз", – заявила вона.

У цьому контексті медичка пояснила: "Ми дозволили лікарям ставити діагноз коронавірусної хвороби, тільки якщо пацієнт має характерні клінічні ознаки у вогнищі зараження і в разі близького контакту. Але це таке захворювання, що можна інфікуватися й без близького контакту".

За її словами, більшу довіру викликають тести, в яких застосовується імуноферментний аналіз (ІФА).

"Допоки у нас не буде впроваджена система тестування з імуноферментним аналізом, ми не побачимо справжньої кількості інфікованих і не зможемо діагностувати це захворювання за негативного ПЛР", – заявила лікарка.

Читайте також: У ВООЗ назвали причину позитивних тестів на коронавірус у вилікуваних пацієнтів

У цьому контексті Голубовська нагадала про те, що Україна стала п'ятою країною світу, яка змогла виготовити тест-системи ІФА. Як заявляв головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, в Україні ІФА-тести на виявлення антитіл до нової коронавірусної інфекції проходять випробування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook