Колишній чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версіями WBO і IBF Кріс Берд офіційно визнаний інвалідом.

Читайте також: "Чому я не номер один?" – американський боксер кинув виклик Ломаченку

Про це повідомляє politeka.net.

Відомо, що останні роки спортсмен мав серйозні проблеми зі здоров'ям. Зокрема, його турбували ноги. Тому, щоб заглушити біль, йому доводилося палити марихуану.

"Я офіційно визнаний інвалідом. Мої ноги наче у вогні. Марихуана допомагає мені залишатися функціональним, в іншому випадку я б уже збожеволів. Все так погано, що я замислююся про ампутацію ніг. Це позбавить мене болю, – повідомляє спортсмен. – всі, хто займався боксом, відчувають серйозні болі. У багатьох проблеми з головним мозком. Двоє моїх старших братів, яким 55 і 60 років, зіткнулися з деменцією. Кожен раз коли ви виходите на ринг, ваш мозок б'ється об черепну коробку. Леймон Брюстер зараз позбувся ока через заняття боксом. Джеймс Тоні ніби збожеволів, Ріддік Боу вже пішов. Така реальність нашого спорту, але ніхто про це не говорить. Всі страждають після боксу, ми не можемо знайти роботу. Ми не можемо функціонувати, у нас немає освіти. Перед нами просто великий і складний світ".

Читайте також: Усик і Ломаченко претендують на звання "Боксер року"

Крісу Берду 48 років. Він був першим боксером, кому вдалося перемогти Віталія Кличка. Це було в 2000 році. Всі вважали його аутсайдером, припускаючи поразку. Однак, його швидкість допомагала йому активно атакувати Віталія і йти від його ударів. Після цього Берду було присвоєно титул чемпіона світу за версією WBO і IBF.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter