Працівників державного "Київського бронетанкового заводу" підозрюють у привласненні коштів на ремонт і закупівлю деталей до бронетранспортерів на суму 9,14 млн грн.

Читайте також: На луцький "Мотор" відкрили кримінальне провадження через мільйонні махінації

Як повідомляють Наші гроші, справою займається Державне бюро розслідувань. Зазначається, що у схемі виведення коштів була задіяна фірма "Торговий дім "Партсет".

Слідство встановило, що у рамках оборонного замовлення Міністерство оборони уклало з КБТЗ угоду на поставку армії бронетранспортерів БТР-3ДА. Для цього на початку липня 2018 року завод уклав договір підряду із "Торговий дім "Партсет". На його виконання під виглядом стендових випробувань було проведено ремонт і косметичне відновлення 35-ти колісних редукторів і 12 мостів до бронетранспортерів, які вже були у використанні.

Через чотири тижні КБТЗ підписав з тією ж фірмою тепер уже договір поставки комплектуючих до БТР-3ДА на загальну суму 9,14 млн грн. На виконання договору фірма поставила під виглядом нових запчастини і комплектуючі, які були відновлені перед тим на території київського заводу. А саме − 35 колісних редукторів і 12 мостів до бронетранспортерів.

Слідство стверджує, що крім того, що комплектуючі вже були у використанні, вони ще й не відповідали технічним вимогам і були поставлені за завищеними цінами.

Для конвертації грошей у готівку "Торговий дім "Партсет" вказав у податковій звітності придбання товарів у підприємств із ознаками "транзитності", а саме: ТОВ "ЛКО Груп", ТОВ "Каус", ТОВ "Дебати", ТОВ "Скрол буд".

Читайте також: "Петя сервери знищує": горить завод Порошенка, який найбільше заробив на розкраданні "оборонки" (відео, фото)

У суді слідчий клопотав про доступ до банківських рахунків "ТД "Партсет" у Райффайзен Банку Аваль у Києві, і суд це клопотання задовольнив.

З іншої постанови Печерського райсуду Києва відомо, що 6 червня ДБР провело обшуки у КБТЗ, де знайшло частину комплектуючих, які були закуплені за контрактом із "Партсет". Зараз це обладнання заарештоване.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook