"Мертві душі" та "гумові квартири". Перед президентськими виборами у Києві знайшли помешкання у якому прописано 380 людей. А от на Миколаївщині до складу дільничної виборчої комісії включили людину, яка померла 8 років тому.

Читайте також: За Порошенка на Волині агітують фейковими закордонними паспортами

У Києві за адресою вулиця Бондарська, будинок 3, квартира 104 – прописано 328 людей. Ще одна столична квартира за адресою проспект Правди, 88б, квартира 101 прихистила – 287 мешканців. Ці дві диво-квартири відноситься до однієї виборчої дільниці.

У мережі інтернет у підтвердження опублікували список людей, які прописані у двох вищезгаданих квартирах. Масові прописки у одному приміщенні зафіксували і у Харкові. Зокрема за повідомленням команди одного з кандидатів в президенти на вулиці Луї Пастера 320, кв. 90 – прописано понад 200 осіб.

Читайте також: На волинських виборчих комісіях готується схема фальсифікації Порошенка

Окремі кандидати в президенти вже звернулися до поліції та ЦВК з заявами. Адже масові прописки людей в одній квартирі, на їхнє переконання, може свідчити про спробу фальсифікації виборів.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Києві Максим Зінчук зазначив, що інформація, якою володіє ОПОРА, не містить прямих свідчень того, що масова реєстрація громадян в столичних квартирах є частиною плану фальсифікації голосування.

Цілком очевидно, чому оприлюднена інформація викликала занепокоєння суб'єктів виборчого процесу, громадськості та медіа. Водночас інформація, якою володіє ОПОРА, не містить прямих свідчень того, що масова реєстрація громадян в столичних квартирах є частиною плану фальсифікації голосування. До слова, в інтернеті ще задовго до початку виборчої кампанії можна було знайти десятки оголошень з пропозицією прописатись у Києві. Така послуга є популярною серед громадян, яким з різних причин потрібна столична прописка

До слова, закон не встановлює обмежень щодо кількості прописаних людей в одному помешканні. У коментарях під публікацією люди припускають, що ситуація не пов'язана з виборами. А швидше за все у помешканнях живуть люди, які купили собі столичну прописку.

В інтернеті є люди, які продають прописку в Києві. Це можуть бути, якраз такі квартири.

Не меншою проблемо прийдешніх виборів є і так звані "мертві душі". Люди масово викладають в мережу інтернет фото запрошень на вибори, які принесли давно померлим родичам.

Мабуть тепер зрозуміло, чому замовили понад 60 млн бюлетнів на цьогорічні вибори президента і чому перепис населення поки що не відбувся... Мертві також будуть фіктивно голосувати?

Жінка, яка розносила запрошення, обмовилась, звідки у неї дані на мертву людину. Вона сказала, що їй такі запрошення дали в штабі. А потім виправилася – "не в штабі, а на дільниці".

А от на Миколаївщині пішли – далі. Там до складу ДВК включили "мертву душу". За цим фактом представники ОПОРИ звернулися до поліції.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook