Агент з продажу нерухомості Людмила Сокольская повідомила, що багато покупців в Луцьку воліють купувати одно- і двокімнатні квартири. Трикімнатні житлові об'єкти користуються попитом серед 20% інвесторів, пише domik.ua.

Читайте також: Луцьк увійшов до ТОП-10 найкомфортніших для життя міст України

У більшості випадків покупці вибирають квартири з ремонтом. У той же час житлом з чорновою обробкою цікавляться інвестори з невеликим бюджетом.

За даними агентств нерухомості, покупці купують квартири з автономним опаленням та лічильниками енергоресурсів. Найбільш затребуваними вважаються багатоквартирні будинки, розташовані поруч з соціальною інфраструктурою та транспортним вузлом.

Читайте також: Ціни на квартири в Україні знизяться: коли і на скільки

Власники квартир в Луцьку можуть знижувати ціни при угоді купівлі-продажу. Знижка, яку надає власник, складає в середньому 3% від вартості житла. Коли ціна об'єкта відповідає стартовій ринковій, продаж займає місяць. Якщо вартість квартири перевищує таку, експозиція триває півроку. Протягом цього часу власник може осмислити реальну ринкову ціну житла і знизити її.

Середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку Луцька

В інфографіці проілюстрована середня вартість квартир у новобудовах на вторинному ринку нерухомості Луцька. Насправді ціни можуть відрізнятися, так як залежать від планування і конкретної площі житлового об'єкта.

Читайте також: 75-річна лучанка стала власницею авто за 350 тисяч доларів: секретні схеми митниці

Однокімнатне житло в центрі міста можна купити за 22000–24000 доларів США.

Двокімнатну квартиру в новобудовах, розташованих в районах Луцька, наближених до центру, можна придбати за 24000–25000 доларів.

За трикімнатний житловий об'єкт на околиці покупці можуть заплатити в середньому 26000–27000 доларів.

Для порівняння, придбати однокімнатне житло в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Львова, зведених в центрі, можна за 40000–45000 доларів.

Більшість інвесторів вважають за краще купувати житло в багатоквартирних будинках, які розташовані в 33-м і 35-му кварталах Луцька.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter