Екіпаж луцьких патрульних 9 листопада зупинив водія "Cherry", який рухався без увімкненого ближнього світла фар в умовах недостатньої видимості.

Читайте також: У Луцьку легковик врізався в тролейбус

Після розгляду справи інспектори винесли на чоловіка постанову за ч. 2 ст. 122 КУпАП, якою передбачено 425 гривень штрафу, повідомили у патрульній поліції Волині.

Однак тут водій розпочав справжнє "кіно": він увімкнув відеозапис на своєму мобільному, зімітував ДТП, кинувшись під колеса службового автомобіля, який стояв поруч, зателефонував на службу "102" та повідомив про автопригоду з потерпілим – ним самим.

Далі сказав інспекторам, що відмінить виклик, якщо ті скасують постанову.

Однак на його повідомлення одразу відреагував наряд відділу моніторингу. Прибувши на місце і розібравшись в ситуації, а також переглянувши відео, поліцейські встановили, що в діях водія є ознаки тиску на правоохоронців, а за це передбачена вже кримінальна відповідальність за ст. 343 Кримінального Кодексу.

Аби зафіксувати такі дії належним чином, на місце викликали слідчо-оперативну групу.

Читайте також: Схема "Ваш син у поліції": 77-річна лучанка віддала гроші шахраям

Також на порушника патрульні винесли постанову за ст. 183 КУпАП, оскільки той здійснив неправдиве повідомлення на службу "102", коли повідомляв про ДТП.

Тож чоловік тепер має сплатити штрафи в розмірі 425 та 51 гривня відповідно, також йому загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter