Часто про наслідки після свят ми задумуємося, коли бачимо на вагах дещо іншу для людини цифру. Та не варто одразу займатися пошуком дієт.

Читайте також: Названо найкорисніший молочний продукт

Про це в коментарі для Здоров’я 24 пише лікар-гастроентеролог Медичного центру Medicover, кандидат медичних наук Христина Квіт.

Лікар радить простежити за вагою тиждень після переїдання: якщо вона залишається збільшеною, тоді варто обмежити калорійність раціону. Все тому, що зупинити процес набору ваги на його початку є більш ефективним, ніж тоді, коли вага стала звичною для людини.

Христина Квіт зазначає, що особливих рекомендацій як покращити самопочуття після переїдання немає. Здоровий шлунково-кишковий тракт достатньо швидко самооновлюється та відновлює свої функції: моторну, травну, ферменту.

Якщо ж людина хоче прискорити цей процес, то лікар радить збільшити кількість води у раціоні – випивати 30 мл води на кг маси тіла або ж 4% від всієї маси тіла.

Читайте також: Експерти визначили напої, які покращують пам’ять

До води, якщо немає захворювань пов’язаних із гіперкислотністю, можна додати сік лимона. Щоб прискорити обмін речовин, можна додати воду з огірком та м’ятою, чаї каркаде, мате та імбирний.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook