В Україні зростає кількість важкохворих пацієнтів з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Читайте також: На підприємстві у Луцьку – спалах COVID-19, інфікована працівниця ігнорувала хворобу

Про це "Гордону" заявив доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти Федір Лапій. Він пояснив, що така ситуація пов'язана з тим, що люди стали менше насторожено ставитися до коронавірусу.

"Ми сподівалися, що влітку кількість хворих зменшиться, але, на жаль, наші надії не виправдалися. Медики розуміють серйозність питання. Запитайте лікарів лікарень, які приймають пацієнтів з COVID-19, в Харкові, Чернівцях, Львові, Києві, вони скажуть, що даремно послаблюють карантинні заходи", – зазначив Лапій.

Він підкреслив, що колеги, які працюють з дорослими пацієнтами, говорять про збільшення навантаження.

"Зараз надходять не просто люди з COVID-19, як на початку епідемії. Першого пацієнта в Чернівцях госпіталізували, тому що це було щось невідоме. Зараз зростає число саме важкохворих людей. Це пов'язано, швидше за все, зі зменшенням настороженості населення в цілому щодо коронавірусу", – сказав лікар.

Читайте також: У Луцьку – 382 підтверджених випадки COVID-19 та ще одна працівниця дитсадка захворіла

На його думку, поки не можна говорити про те, що Україна пройшла першу хвилю епідемії і рухається до другої.

"Зараз ми говоримо про встановлення антирекордів. Але ми бачимо, що до вихідних число виявлених випадків зменшується. Це, швидше за все, пов'язано з роботою лабораторій. Їх персонал теж повинен мати вихідні. І випадки, які виявляються у вихідні, потрапляють в статистику перших днів тижня", – зазначив Лапій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook