У Львові вперше операцію пацієнтові провів унікальний робот-хірург Da Vinci. Операція з видалення грижі пройшла успішно.

Читайте також: Волинський лікар створив першу на Західній Україні кафедру хірургії та трансплантології

У Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги вперше провели фантастичну операцію. Як розповів головний лікар закладу Олег Самчук на своїй сторінці в Facebook, пацієнтом став 50-річний житель міста Броди Львівської області. Напередодні він звернувся до лікарів з підозрою на кишково-шлункову кровотечу, і медики виявили у нього грижу діафрагми. Було вирішено провести операцію і став хірургом робот Da Vinci.

"За допомогою робота-хірурга Da Vinci в нашій лікарні ліквідована грижа діафрагми. І це – фантастика! Все зроблено без єдиного розрізу через проколи. Обстеження показало величезний отвір між очеревиною і грудною порожниною. Частина шлунка змістилася в грудну клітку. Хірург під час операції знаходився в декількох метрах від пацієнта", – написав Самчук.

Читайте також: Без єдиного розрізу: лікар з Волині провів унікальну операцію 80-річній жінці у Львові

Він додав, що завдяки камері, яка транслювала зображення і чотирьом рукам робота-хірурга, яким лікар керував на відстані, операція пройшла успішно. Медик назвав таку операцію фантастичною і визнав, що це нова реальність медицини.

У Львові провели фантастичну операцію: оперував робот-хірург "Da Vinci"У Львові провели фантастичну операцію: оперував робот-хірург "Da Vinci"У Львові провели фантастичну операцію: оперував робот-хірург "Da Vinci"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook