Лікарі склали список продуктів, які допомагають зміцнити серце і продовжити термін його експлуатації.

Читайте також: Лікарі назвали найкорисніші продукти для мозку

Про це повідомляє "Ukrhealth".

Для підтримки здоров’я серцевого м’яза обов’язково потрібно їсти зернові, зокрема, овес і ячмінь. В їх зернах міститься багато бета-глюкану, який допомагає організму виробляти інсулін для виведення зайвого цукру, що загрожує судинам втратою еластичності в їх тканинах.

Також рекомендована до вживання жирна риба, хоча б оселедець. В рибі є йод, кальцій, вітамін D і багато інших цінних для міокарда речовин. Вживання жирної риби не дозволяє серцевому м’язу швидко зношуватися.

Вкрай корисні для серця авокадо і оливки, які є джерелами цінних, добре засвоюваних рослинних жирних кислот. Ще один "сердечний друг" – це буряк: вона робить кровоносну систему краще захищеною від негативного процесу затвердіння судинної тканини, а також від підвищення артеріального тиску та інших порушень серцевої системи.

Читайте також: Супрун розвінчала п’ять міфів про високий тиск

Листові овочі у вигляді різних салатних рослин, шпинату лікарі радять вживати кожен день. Той же шпинат містить у собі фолієву кислоту, магній і калій, сприятливо діють на судинні стінки і склад крові. Всі зелені листові овочі судинорозширювальну дію, захищаючи таким чином людину від гіпертонії. Аналогічні властивості мають горіхи і насіння.

Допоможуть зробити серце більш здоровим і молочні продукти – їх вживання сприяє стабілізації кров’яного тиску. Крім цього, одним з найкращих продуктів для захисту від гіпертензії є бобові, які насичені очищає від надлишкового холестерину клітковиною.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter