У радянські роки манна каша вважалася символом правильного сніданку. У ній дійсно чимало білка клейковини, але проблема в тому, що інших корисних речовин майже немає.

Читайте також: Медики радять, чим замінити шкідливі солодощі у зимові свята

Крім того, манна каша, приготована на молоці з цукром та маслом, – це справжня калорійна бомба.

Більше, крім "порожніх калорій", в ній нічого немає. Кандидат медичних наук, гастроентеролог Анжеліка Шакірова розповіла, чому манна каша не просто некорисна, але й шкідлива для здоров'я дитини, пише Уніан.

За її словами, традиційно діти, які вигодувані на манній каші, вони пузані з тонкими ніжками. "У них проблема з кальцієм, симптоми рахіту", – зазначила лікар.

Читайте також: Магнітні бурі в грудні 2019 року: у які дні вплив буде найсильнішим

Крім того, манна каша містить фітинову кислоту, яка заважає засвоєнню кальцію та інших мінеральних речовин.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook