У Волинському обласному опіковому центрі Луцької міської клінічної лікарні нині лікуються два неповнолітніх хлопці. Обоє отримали електротравми під час пустощів на залізниці.

Читайте також: На Волині померли двоє рідних братів, поліція підозрює вбивство

Діти отримали опіки від удару струмом від ліній електропередач, розповів лікар Роман Трач, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, за місяць на Волині від струму травмувалися 4 неповнолітніх. 17 травня у Луцьку 15-річний хлопець стрибав по вагонах потяга поблизу залізничного вокзалу. Підліток отримав опіки 40% тіла.

Наступного дня на території Ковельського депо двоє підлітків 13 та 14 років вилізли на вагон потяга та отримали опіки електричним струмом, 27 травня у Ківерцівському районі 16-річний хлопець поліз на електроопору щоб зробити гарне фото – загинув.

Нині 16-ти річний лучанин, який отримав електротравму 17 травня на даху вагона потребує пересадки шкіри. Завідувач відділення Роман Трач каже: через хлопця пройшло 29 тисяч вольт, у відділення травмований поступив у шоковому стані, мав 40 відсотків опіків тіла. Зараз його життю нічого не загрожує.

Лікар-комбустіолог Роман Трач: "На даний момент стан середньої тяжкості, більша половина ран загоїлася, залишаються проблемні місця на грудній клітці. Я думаю, якщо буде пересадка власної шкіри, то на невеликій ділянці, глибокого опіку отримав близько 10 %".

Іншого підлітка з електротравмою доставили у відділення наступного дня, 19 травня з Ковеля. Його сьогодні прооперували вдруге, каже лікар. 15 річний хлопець отримав 42% опіків.

Читайте також: У місті на Волині згорів пасажирський автобус, власник отримав опіки

Роман Трач Лікар-комбустіолог: "Знову провели оперативне втручання з приводу некректомії і вже частково рани перекриті власною шкірою. Після операції пацієнт почувається задовільно".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook