Одні дієтологи вважають, що сніданок для жінок повинен складатися з чашки кави, круасана з джемом і соку. Для чоловіків вівсяна каша, яйце варене або яєчня з беконом, тост з маслом. Інші, що можна все, але в міру.

Читайте також: Вчені назвали найкращий час для сніданку й вечері

Про це пише medikforum.

Джеми і фрукти з високим вмістом цукру

При попаданні в ротову порожнину фруктів і джемів, цукор, що міститься в цих продуктах, моментально починає розщеплюватися, за лічені хвилини відбувається засвоєння в кишечнику, де під дією ферментів складні вуглеводи перетворюються на глюкозу. Після її всмоктування в кров починає виробляти інсулін, що тягне за собою різкий спад рівня глюкози в крові. Через це людина протягом дня відчуває себе млявою, розбитою, знижується активність, так само це виявляється помилковим відчуттям голоду, наслідком якого може бути переїдання.

Білий хліб, печиво, випічка

До складу хлібобулочних, борошняних виробів входять дріжджі – джерела шлункових газів. Звідси підвищене газоутворення, здуття, бродіння в шлунку і інші неприємні відчуття.

Йогурт

Кисломолочні продукти є джерелом живих лакто– і біфідобактерій. Оскільки вранці ваш шлунок ще порожній, то всі ці корисні культури будуть розщеплені шлунковим соком. Тому користі від йогурту зранку ніякої не буде, але й шкоди теж. Дані продукти краще вживати перед сном.

Ковбаси, сосиски

До складу навіть малокалорійної ковбаси входить невелика кількість м’яса, більший відсоток становить жир, соєвий білок і емульсія (відходи м’ясовиробництва). Користі від такого продукту мало. Краще й корисніше буде з’їсти запечену індичку, відварену грудинку або інше пісне м’ясо.

Читайте також: Вчені назвали алкоголь, який допомагає худнути

Готові сніданки

Дані продукти абсолютно збіднені, позбавлені натуральних вітамінів і мінералів. До складу більшості з них входить пальмова олія, яка погано засвоюється організмом і важко виводиться з нього.

Мюслі, розчинні каші

Мюслі, зроблені з вівсяних пластівців і свіжих сухофруктів і цукатів – корисні. А от куплені в магазині – дуже швидко псуються, пліснявіють, в них утворюються токсичні речовини, що отруюють організм.

Соки

Фруктові соки вимивають кальцій з зубної емалі і руйнують її. Але якщо так хочеться покуштувати свіжого соку, слід його випити через годину після сніданку, перед цим почистивши зуби, також потрібно використовувати трубочку і пити дуже швидко, після цього прополоскати рот.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter