Міністерство охорони здоров'я закликає керівництво медичних закладів перевіряти всі розпорядження щодо воєнного стану, які видаються підозрілими.

Читайте також: "Щоб не кричала": батьки лікували 7-місячну дитину пивом у Харкові

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"У Центральну міську лікарню ім. Титова, що у Лисичанську Луганської області, надійшов сфабрикований лист начебто від Луганської ОДА з дорученням провести підготовчі заходи у зв'язку із впровадженням воєнного стану. МОЗ України закликає медзаклади по всій країні бути пильними і перевіряти кожен підозрілий лист", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у МОЗ, воєнний стан є правовим режимом, вперше запровадженим у 10 областях України, тому пов’язані з ним аспекти можуть стати предметом для маніпуляцій і провокацій з боку ворожих до Української держави структур.

Читайте також: 3 мільйони у кишеню: поліція розслідує розкрадання коштів головним медиком Волині (відео)

"Провокатори можуть надсилати вказівки під приводом воєнного стану від імені керівних структур різного рівня. Підробки на перший погляд не відрізняються від офіційних листів: вони містять вихідний номер, підпис посадової особи та інші стандартні атрибути офіційних звернень. Такі листи можуть направлятися як в окремі медзаклади або обласні управління охорони здоров’я з метою підірвати системну роботу", – застерігають у МОЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter