Депутат Верховної Ради України від Луцька, лідер партії "ЗА Майбутнє"Ігор Палиця вважає, що січневий карантин застане українців зненацька, адже локдаун сприятиме епідемії безробіття. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "За майбутнє" виступає за розширення повноважень місцевих громад

"Карантин головного мозку косить урядовців у владних кабінетах на Грушевського, 12 і позбавляє сенсу всі їхні дії. Уряд далі наполягає на введенні локдауну в січні, хоча безглуздіше рішення зараз придумати важко.

Незаперечний факт – захворюваність на COVID-19 поступово йде на спад по всій країні. У неділю зафіксовано трохи більше 8,3 тисячі нових випадків, а у вівторок - 8 512. Останній пік був ще 28 листопада – 16,3 тисячі хворих. Аж у двох (!) областях – Одеській та Миколаївській – лікарні для пацієнтів з коронавірусом заповнені більш як на 50%. Якщо так піде далі, то січневий карантин застане українців зненацька, а заробляти залишиться хіба що на продажу залишків особистого майна в ломбардах, адже локдаун сприятиме епідемії безробіття", – йдеться у дописі Ігоря Палиці.

Політик зазначає, що тенденція зменшення захворюваності спостерігається уже майже місяць, та уряд чомусь не

Читайте також: Нардеп з Луцька розповів, чому лікарі змушені завищувати справжню кількість ліжкомісць з киснем для коронавірусних хворих

"Панове міністри, прокиньтесь, ви лише знищуєте економіку, бізнес, викликаєте новий пік епідемії зубожіння. До того ж вже почали діяти додаткові запроваджені з 19 грудня карантинні обмеження стосовно масових та святкових заходів. З якого дива?

Локдаун – не панацея, навпаки, це діагноз влади, її хронічної некомпетентності. Ліки проти такої хвороби лише радикальні – перезавантаження на Грушевського.

Економіка вже в "реанімації", треба підключати професіоналів і ухвалювати зважені рішення для її порятунку", – зазначає політик.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook