Уже довгий час у Луцьку тривають суперечки стосовно перенесення Центрального ринку. З одного боку лучани згідні з тим, що територія біля Луцького замку не може бути настільки недоглянутою та захаращеною, і вважають, що ринок потрібно перенести, а з іншого люди бояться втратити свої робочі місця. Хоча частина підприємців уже облаштовуються на Новому ринку, що знаходиться на вулиці Боженка у Луцьку.

Читайте також: Підприємці Старого ринку просять муніципалів допомогти їм із переїздом (фото)

Нагадаємо, у Луцьку триває демонтаж торгових контейнерів на Центральному ринку міста. Підприємцям запропонували пільгові умови переїзду на Новий ринок, який в межах Луцька є єдиним, що відповідає вимогам, із безкоштовним та пільговим періодом розміщення, додатковими транспортними рішеннями та іншими умовами, що відображені у меморандумі.

Підприємці Центрального ринку просять муніципалів допомогти демонтувати металеві контейнери їх власними силами, аби згодом перевезти їх на "Новий ринок".

А частина підприєців ринку блокують доступ до контейнерів на що працівники муніципальної варти поскаржились в поліцію. Адже підприємці, масово порушують правила дорожнього руху, провокують конфлікти та намагаються побити представників муніципальної варти. 

У соцмережах лучани активно обговорюють перенесення ринку.

Лучанин, директор ГО "Інститут соціальної ініціативи" Ілля Токаренко вважає, що обираючи між ринком та замком, потрібно думати, що ми можемо врятувати і залишити нащадкам. Адже у цьому випадку, беззаперечно, історична пам`ятка має більші переваги ніж стихійний ринок.

"Цілий день сьогодні тільки за той ринок у Луцьку й пишуть. Особливо вражає думка підприємців з ринку: "Ми готові взяти кредити і привести ринок до ладу". Шановні, хто вам заважав це робити стільки років поспіль? Засрати (інших слів просто нема) той клаптик землі, перетворити все в одну помийку, і зараз, коли вже прийняли рішення щодо знесення, бігати, кричати, піднімати ґвалт і блокувати роботу всіх органів влади. Я розумію, що вигідне положення для крикунів і популістів. Вийшли, попіарилися і пішли додому. На фото бачу і людей наближених до екс керівника облспоживспілки Горгута, який ще досі не може змиритися з тим, що в нього відібрали такі ласомі шматки. Це бачать й торгівці, однак їм байдуже. По факту підприємці мають дякувати лише собі і керівництву облспоживспілки, які просто тупо знімали кеш і раділи життю. Погано, що раніше не виявилося волі перенести цю стихію, хоча неодноразово намічалися", – пише лучанин.

Читайте також: У Луцьку біля Старого ринку демонтували перші незаконні МАФи

Депутат Луцької міськради Сергій Була в свою чергу закликає бойкотувати підприємців зі Старого ринку.

Читайте також: Частина базарників Старого ринку уже переїхала на Новий ринок (відео)

 

Екскерівник департаменту інфраструктури і туризму ОДА Іван Мирка, котрого часто критикували за непрофесіоналізм і безглузді рішення, який зараз очолює обласну організацію "Європейської Солідарності" Петра Порошенка, також вирішив не стояти осторонь перенесення ринку. 

Таня Шевчук: "Таке враження,що вчора про знесення повідомили, а сьогодні вже знесли. Скільки часу вже іде мова про знесення? Змін ніяких працівники ринку не зробили... А зараз тут ніби грім серед ясного неба", – пишуть у соцмережах.

Andriy Andriy: "Давно треба було той ринок прибрати, хто захоче, той і на ДПЗ з'їздить чи на Варшавку. Це не проблема".

Іра Бондарук: "Як би люди які там торгують не розводили сморід і срач, то не прийшлось сьогодні плакатись шо виганяють (читаємо переносять)".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook